Bij houden van hoort soms ook loslaten…

Naarmate we ouder worden, is de kans dat we al eerder een relatie of zelfs meerdere relaties achter de rug hebben, steeds groter. Het komt helaas zelden voor dat je allebei op hetzelfde moment zo ver bent dat je uit elkaar wilt. Hierdoor is er meestal één van twee, die achterblijft met verdriet, onmacht en boosheid.

Vooral wanneer er sprake is dat je ex bij je is weggegaan vanwege een ander. Waarbij er niet bepaald een schoonheidsprijs uitgereikt kan worden, omdat iedereen het leek te weten, behalve jij. Jouw leven staat min of meer stil en je ex lijkt gewoon verder te zijn gegaan. Voor je omgeving probeer je jezelf sterk te houden en wil ook niet aldoor ‘zeuren’. Hierdoor krop je veel boosheid en verdriet op. Wat er hoe dan ook toch een uit moet! Het liefste zou je een nieuwe relatie willen, alleen zonder het te willen, speur je naar gelijkenissen met je ex.

Doordat je niet rouwt, want ook een relatiebreuk is een rouwproces, blijf je eigenlijk vasthouden aan oud-zeer. Het is dan ook verstandig deze blokkades, de pijn, te verwerken. Je zou kunnen kiezen voor coaching of indien het wel heel erg diep is ingesleten, hier een intensieve training voor kunnen volgen. Zodat je straks weer jezelf volledig kunt openstellen voor de liefde. Zonder twijfel of wantrouwen.

Heb jij een pijnlijke ervaring achter de rug? Wat heeft jou geholpen om weer vertrouwen in de liefde te krijgen?

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Meer blogs

Houden van jezelf

Houden van jezelf (door Louise L. Hay) 13 augustus 2011 1. Geef geen kritiek meer.Kritiek geven is geen bijdrage. Weiger jezelf te bekritiseren. Accepteer jezelf

Burn-out en trauma’s, zoals PTSS

Door: Cecile Knook – (Re-Attach at Work) Wanneer we spreken over ‘trauma’, is het belangrijk om een duidelijk verschil te maken tussen enkelvoudig trauma (type

Gesprek tussen hart en hoofd

“Waarom heb je me achter een schild geplaatst?” vroeg het hart.– “Voor je eigen bestwil” antwoordde het hoofd.“Hoe dat zo?” vroeg het hart– “Het schild

Knuffelen conform maatregelen, 

21-01-2021 Door: Piet van Stuiven Afgelopen week heeft het (inmiddels demissionaire) kabinet aangekondigd dat de lockdown weer verlengd wordt tot 9 februari. Iets wat voor