Gezelligheid in een online wereld

Met de komst van het internet in Nederland, waarbij consumenten hiervan gebruik konden maken vanaf 1993, is er in de afgelopen 27 jaar ontzettend veel veranderd. Van het inbellen per telefoon, wat nog kostbaar was, tot deze huidige tijd, waarbij streamen, gamen en social media genormaliseerd zijn.

Online gevaarlijk?

Het is altijd raadzaam om verstandig met het internet om te gaan, klik nooit zomaar op ‘links’ want er kunnen helaas bendes achter zitten die dan zonder problemen je bankrekening plunderen. Ook met het online zetten van je privégegevens, is het aan te bevelen om hier voorzichtig mee om te springen. Want wanneer je op een veilige manier jezelf op het internet begeeft, opent het ook weer nieuwe deuren. Familie in het buitenland, zijn opeens een stuk dichterbij, dankzij programma’s als Skype, Zoom en MS-teams. Een mail versturen is in een seconde gepiept, terwijl de analoge brief, die uiteraard wel haar charme heeft, er soms dagenlang over doet om te arriveren. Zakelijk gezien een uitkomst, voor privégebruik beginnen de voordelen ook steeds meer zichtbaar te worden.

Het gemis aan gezelligheid

Met die huidige protocollen waarbij fysieke bezoeken, sterk ontraden worden, kan het internet bijdragen om in ieder geval de mensen niet helemaal van elkaar te laten vervreemden. Zo zijn er steeds meer online workshops, maar ook mogelijkheden om met een wat grotere groep mensen, online bijeen te komen. Er kunnen interessante vraagstukken worden behandeld, kennis worden gemaakt en gezellige avonden worden georganiseerd, waar gedacht kan worden aan amusement en infotainment. Uiteraard is onbekend nog altijd onbemind. De andere kant van de medaille is dat we op deze manier in ieder geval onze ankers kunnen uitgooien, zodat we straks als we terug kunnen naar het ‘oude normaal’, een netwerk hebben opgebouwd, weer kunnen ‘daten’, uitstapjes maken en nieuwe mensen leren kennen.

Ben jij al gewend aan onze nieuwe digitale wereld? Of zijn er nog dingen waar je tegenaan loopt?

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Meer blogs

Knuffelen conform maatregelen, 

21-01-2021 Door: Piet van Stuiven Afgelopen week heeft het (inmiddels demissionaire) kabinet aangekondigd dat de lockdown weer verlengd wordt tot 9 februari. Iets wat voor

Burn-out door thuiswerken

Door: Cecile Knook Sinds de huidige protocollen ten aanzien van COVID-19, beginnen de cijfers van burn-out door thuiswerk, schrikbarend op te lopen. Helemaal wanneer de

Als liefde pijn doet

4 juni 2020 – Mona Liza Verseijden De liefde… we kunnen niet zonder, hoewel de liefde soms zoveel pijn doet, dat je eigenlijk geen andere

Charlie Chaplin en de Liefde

Op het moment dat ik van mezelf begon te houden,begreep ik dat ik steeds weer en bij iedere gelegenheid,op het juiste moment en de juiste